Over ons

“De wereld wordt een stukje mooier als iedereen – met een eigen verhaal – in zijn kracht staat. Daarom dacht ik: dit kan wel eens een hele mooie tool zijn.”
Eline Klaver, marketing & business coach

Welk verhaal vertel jij je (toekomstige) zelf?

Een brief aan jezelf. Dat kwam niet uit de lucht vallen. Als marketing & business coach laat ik ondernemers zien wie ze zijn en hoe ze dat online ijzersterk uitstralen. Bewust zijn van je eigen, unieke verhaal en dat vuur overbrengen naar je klanten of als niet-ondernemer: naar de mensen om je heen. En echt: iedereen heeft een verhaal. Ook jij. Je verhaal verandert continu. Er worden delen geschrapt en bijgeschreven. Sommige hoofdstukken maken het wel in een boek en andere weer niet, maar het verhaal ís er.

Met ‘Brief aan jezelf’ zag ik een mooie tool om jouw verhaal eens aan jezelf te bevestigen. Om te reflecteren. Om doelen te stellen en te behalen, maar ook gewoon een potje dankbaar te zijn voor de hoofdstukken die er al zijn. Trots zijn op de stappen die je al hebt gezet en/of bewust zijn van waar je naartoe wil.

Dus, welk verhaal vertel jij je (toekomstige) zelf?

Het verband tussen dromen en doelen opschrijven en deze behalen, is echt geen toverkracht

Marketing coach, dus. Heb je gelijk wat meer achtergrondinformatie over mij, Eline. Als coach zie ik doelen stellen en behalen wekelijks terugkomen. Wist je dat mensen die hun doelen concreet opschrijven een grotere kans op succes hebben? Sterker nog: uit een onderzoek in Californië blijkt dat je 42% (!) meer kans hebt om je dromen en doelen te behalen door ze dagelijks op te schrijven. Zo heeft ‘manifesteren’ echt niks met zweverig gedoe en toverkracht te maken. 

Waar hoop jij volgend jaar te staan? Met ‘Brief aan jezelf’ wil ik je stimuleren een brief aan je toekomstige ik te schrijven en jezelf zo dat extra zetje te geven.

 

“Je kunt jouw brief zo zwaar of luchtig maken als je zelf wil. Ik geloof in concrete acties om doelen te bereiken, maar ook gewoon in “spelen” en fun.”

Ondertussen is het ook gewoon fun!

Het feit dat je je toekomstige ik een brief kunt schrijven, is best iets magisch. Herken je dat gevoel, wanneer je door een oud dagboek of notitieboekje bladert? “Oh grappig, dat speelde toen.” of “Oh wow, dat speelt nog steeds!” Lachen, gieren, brullen, trots kunnen zijn of misschien zelfs een traan laten. Dat hoop ik te creëren als jij – een jaar later – je eigen brief leest.

En hé, dat kun je zo zwaar maken als je zelf wil. Je kunt opschrijven waar je op dit moment dankbaar voor bent, maar ook ‘gewoon’ hoe je vandaag genoot van de zon en gezelligheid om je heen. Maak jij er wel een concreet doelenlijstje van? Ook goed. Als coach geloof ik in concrete acties om doelen te bereiken, maar ook gewoon in “spelen” en fun.

Het is jouw brief aan jezelf.

Wat ik in mijn eigen brieven terug zou kunnen lezen

Ook mijn verhaal kent verschillende hoofdstukken, zijpaadjes, dingen om trots op te zijn en dingen die me altijd bij zullen blijven. Zo kan mijn brief van gister vol doelen en lessen staan, maar kan ik vandaag gerust schrijven over de lol die ik had of mijn gloednieuwe panterprint jasje. Wat ik had kunnen schrijven in een brief aan mezelf?

  • Allerlei random West-Friese woorden, omdat ik apetrots ben op mijn roots
  • Over de 7 maanden klussen met mijn partner en vrienden, waardoor ik nu thuiskom, werk en geniet in ons eigen paleisje
  • Hoe erg ik die dag genoot van geraspte kaas. Waarschijnlijk levert dat volgend jaar een “Oh wow, dat speelt nog steeds”-momentje op.
  • Van alles rondom mijn groei en mindset. Misschien geef ik in een brief aan mezelf zelfs toe dat ik verslaafd ben aan persoonlijke ontwikkeling.
  • Hoe trots ik ben op de ondernemers waar ik mee samenwerk en hoe ze vlammen met hun eigen verhaal. Of hoeveel brieven er al zijn geschreven via deze website.

En de kans is groot dat ik mijn brief aan mezelf schrijf met foute muziek als ‘Wannabe’ en ‘Walking on sunshine’ op de achtergrond. Schaamteloos, want het is mijn brief aan mezelf.